Какво представлява микроблейдингът ?

Микроблейдингът е козметична процедура, която се използва за изграждане или ретуширане на вежди. При тази техника, с помощта на малки игли се нанася висококачествен пигмент под кожата, за да създаде визуален ефект на по-плътни и оформени вежди. Техниката може да се използва и за корекция на формата и цвета на веждите, като се пресъздава естествения им вид.

Болезнен ли е микроблейдингът ?

Микроблейдингът може да бъде леко болезнен, тъй като се използват микро игли, за да се нанесе пигментът под кожата. Въпреки това,се използва анестезия под формата на капки, за да намали дискомфорта и да направи процедурата поносима.

Колко време трае една процедура ?

Времето, необходимо за извършване на микроблейдинг, може да варира в зависимост от желаните резултати. Обикновено процедурата отнема между 1,5 и 2 часа. Правят се две процедури през 30-40дни.

Какво е важно да знаете за следпроцедурния период ?

В рамките на 7 дни, два пъти на ден се почиства зоната на изработените вежди и се мажат с крем, който получавате веднага след първата процедура.

Пълното заздравяване на кожата отнема от 7 до 10 дни. През първите няколко дни след процедурата, веждите може да изглеждат тъмни и силно оформени. Това е нормално и цветът на веждите ще избледнее в следващите дни. Важно е да се избягват мокри и тежки физически натоварвания, както и да не се докосват веждите, докато кожата се заздрави.

Каква е разликата между татуиране и микроблейдинг ?

Разликата между татуирането на вежди и микроблейдинга е в това, че татуираният пигмент се нанася по-дълбоко под кожата и е трайна, докато при микроблейдинга пигментът се нанася по-повърхностно и изчезва постепенно след 1 до 3 години.

Как се определя формата на веждите ?

Правилната форма на веждите трябва да се подбира в зависимост от формата на лицето, като се взимат предвид индивидуалните черти на лицето и формата на очите.

За колко време след процедурата се запазват веждите ?

Веждите, получени след микроблейдинг, се запазват за 1 до 2 години,в зависимост от типа кожа. При мазна кожа е добре да бъдат обновени на 1,5 години.

Какво е важно да знаете преди процедурата ?

Преди процедурата на микроблейдинг, трябва да се избегават алкохол, кафеин и кръворазреждащи лекарства, които могат да увеличат кървенето по време на процедурата и да затруднят заздравяването на кожата. Трябва да се избере качествен майстор и да се направят консултации за очакванията от процедурата.

Какво е важно да знаете след процедурата ?

След процедурата на микроблейдинг, трябва да се избягват мокрение на веждите, излагане на UV лъчи и избягване на употреба на козметични продукти за лице в зоната на веждите. Трябва да се придържате към инструкциите на майстора за оптимални резултати и бързо възстановяване на кожата.

Микроблейдингът е ефективен начин за създаване на красиви и оформени вежди, като се използва за корекция на формата и цвета на веждите. Правилно избран майстор, правилна подготовка и спазването на следпроцедурни инструкции са важни за успеха на процедурата.

Сертификати на Дарина Господинова