Какво представлява миглопластиката ?

Миглопластиката представлява метод за подобряване на външния вид на миглите. Чрез нея миглите се удължават и се усилват чрез прилагането на специални материали върху естествените мигли.Миглопластиката дава възможност да се моделира окото и да се променя оптически, формата му.

Какви стъпки включва процедурата ?

Процедурата на миглопластика включва няколко стъпки:

Стъпка 1

Миглите се почистват и се дегримират, за да бъдат подготвени за нанасяне на удълженията.

Стъпка 2

Миглите една по една се поставят върху всяка ваша мигла, посредством специално лепило.

Болезнена ли е миглопластиката ?

Процедурата по миглопластика не е болезнена, но може да предизвика леко дразнене или дискомфорт при някои хора. За да се намали този ефект е важно процедурата да се извършва от опитен специалист, който работи с висококачествени продукти и следва най-добрите техники.

Колко време могат да издържат миглите след процедурата

Миглите, поставени по време на миглопластиката, могат да издържат от 4 до 6 седмици, преди да започнат да отпадат по естествен начин. Времето на издържане на миглите може да варира в зависимост от растежния цикъл на естествените мигли на човека и от индивидуалните навици за поддръжка, и омазняването на кожата.

Прави се поддръжка на 3 или 4 седмици, според типа кожа и особености на дамата.

Какви са предимствата и недостатъците на миглопластиката?

Предимствата на миглопластиката включват удължаване и усилване на миглите, което придава по-изразителен и привлекателен поглед. Това позволява на хората да се чувстват по-самоуверени и да спестят време при гримирането. Освен това, миглопластиката може да коригира проблеми като рядка или къса мигла, което дава възможност за перфектен външен вид.

Недостатъците на миглопластиката са свързани със специфичната поддръжка, която изисква. Необходимо е да се избягва използването на олио-базирани продукти около миглите, тъй като те могат да разтворят лепилото и да доведат до отпадане на изкуствените мигли.

Може ли да се използва спирала за мигли след процедура по миглопластика ?

След процедура по миглопластика не се препоръчва използването на спирала за мигли. Това може да повреди и изкриви изкуствените мигли и да причини падането им по-рано.Но ако решите да ползвате, трябва да не е водоустойчива.

Какви грижи трябва да се полагат след процедура по миглопластика ?

След процедурата по миглопластика е важно да се спазват определени грижи, за да се запази дълготрайността на миглите. Трябва да се избягва мокренето на миглите в продължение на първите 24 часа след процедурата, за да се осигури залепването на лепилото.

Също така, трябва да се избягва търкане на миглите, излагането им на пара или интензивен воден контакт. Препоръчително е да се почистват с мицеларна вода или пяна за миглопластика

Редовната поддръжка и посещения при специалиста са важни, за да се осигури премахването на израстналите мигли и поставянето на нови, като се поддържа желаният външен вид.

Сертифициране на Дарина Господинова