Какво представлява дневният грим ?

Дневният грим е нежният приятел на естествената красота, предназначен да подчертае и подготви лицето за активния ден, запазвайки свежестта и естествената визия. Той има за цел да освети и изравни тена, да скрие несъвършенства и да подчертае най-хубавите черти на лицето. Дневният грим е подходящ за работа, училище, срещи с приятели и всекидневни задачи.

Каква е разликата между дневен и вечерен грим ?

Разликата между дневния и вечерния грим се крие в интензитета и дълбочината на цветовете, използвани за създаването му. Докато дневният грим е съсредоточен върху естествената красота, вечерният грим е по-драматичен и изразителен. Вечерният грим може да включва по-наситени цветове, смели акценти и по-изразителни линии, които придават по-изтънчен и впечатляващ вид на лицето.

Техники за дневен грим

Популярните техники за дневен грим варират, но те се фокусират върху постигането на естествен и безупречен вид на кожата. Ето някои от тях:

Подготвяща база

Започва се с добре хидратирана и подхранена кожа, използвайки подходящ крем и праймер, за да се изравни текстурата на кожата и да се осигури дълготраен грим.

Леко покритие

Използва се фон дьо тен или BB крем с леко покритие, който съвършено се слива с кожата, без да я претоварва. Тънък слой коректор може да се приложи само върху несъвършенствата, за да се постигне безупречна визия.

Натурални цветове

Нюанси на руж, сенки за очи и червило, които отговарят на вашия тен и подчертават натуралната красота.